Najpriljubnejše torrent strani letošnjega leta

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spletni portal TorrentFreak je v začetku leta objavil seznam najpriljubnejših torrent strani leta 2014. Na vrhu ostaja The Pirate Bay, sledita pa mu KickassTorrents in Torrentz.

pirate_bay_torrent_strani

Najpriljubnejša torrent stran The Pirate Bay. Foto: TEHsajt

TorrentFreak redno skrbi za posodabljanje seznama najbolj obiskanih spletnih strani s torrenti, datotekami, s pomočjo katerih si uporabniki izmenjujejo različno vsebino. Seznam ponavadi ne doživlja večjih sprememb, saj uporabniki večinoma ostajajo zvesti torrent strani oziroma stranem, ki so jim najljubše.

Tako na letošnjem popisu ni večjih sprememb, prva tri mesta pripadajo stranem Pirate Bay, KickassTorrents in Torrentz, manjka pa dotlej zelo popularni isohunt.com. Ta je lansko leto končal svoje poslanstvo, potem ko je njen ustanovitelj Gary Fung podlegel sodnim mlinom in pristal na poravnavo ter plačilo 110 milijonov dolarjev (80 milijonov evrov) Ameriškemu združenju filmskih ustvarjalcev (MPAA).

Tega denarja seveda združenje ne bo nikoli videlo, so pa uporabniki že kmalu dobili njegovega naslednika isohunt.to. Ta ima za seboj sicer drugo ekipo, a enak izgled, ki je očitno prepričal tudi uporabnike in ga popeljal na osmo mesto seznama.

TOP10 torrent strani (v oklepaju mesto, ki ga je stran zasedla lansko leto):

1. (1) The Pirate Bay

2. (2) KickassTorrents

3. (3) Torrentz

4. (5) ExtraTorrent

5. (/) YIFY-Torrents

6. (7) EZTV

7. (6) 1337x

8. (/) IsoHunt

9. (8) Bitsnoop

10. (/) RARBG

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.